Стартъпът Anthropic, конкурент на OpenAI и нейния ChatGPT, обяви Claude 3.5 Sonnet, позициониран

...
Стартъпът Anthropic, конкурент на OpenAI и нейния ChatGPT, обяви Claude 3.5 Sonnet, позициониран
Коментари Харесай

Конкурент на OpenAI обяви най-мощния изкуствен интелект

Стартъпът Anthropic, съперник на OpenAI и нейния ChatGPT, разгласи Claude 3.5 Sonnet, позициониран като най-мощния модел с изкуствен интелект до момента. Claude е един от чатботовете, които подобно на ChatGPT на OpenAI и Gemini на Google, експлодира в рамките на предходната година. 

Anthropic, която е учредена от някогашни откриватели на OpenAI, има авторитетни поддръжници, в това число Гугъл, Salesforce и Amazon. През миналата година младата компания подписа пет разнообразни покупко-продажби за финансиране на обща стойност към 7,3 милиарда $, отбелязва CNBC. Новата версия на чатбота следва дебюта на фамилията модели Claude 3 през март и GPT-4o през май. Anthropic твърди, че Claude 3.5 Sonnet е по-бърз от предходния ѝ водещ модел, Claude 3 Opus. Това е първият AI модел от новото семейство Claude 3.5.

Claude 3.5 Sonnet е гратис наличен от уеб страницата на компанията, Claude.ai, и в приложението Claude за iPhone. Абонатите на Claude Pro и Team имат достъп до най-новия модел с по-високи ограничавания на скоростта, написа technews.bg. 

„ Той демонстрира очебийно усъвършенстване в разбирането на нюансите, хумора и комплицираните указания и е извънреден при писането на висококачествено наличие с натурален, относителен звук ”, споделят от разработчика в блог обява. Освен това, AI ботът може да написа, редактира и извършва код.

Докато започващи компании като Anthropic и OpenAI набират скорост в бизнеса с генеративен AI, те – дружно с софтуерни колоси като Гугъл, Amazon, Microsoft и Meta – са част от конкуренцията във „ въоръжаването ” с изкуствен интелект. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР